Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräp i systemet stopparfontänen på Järntorget

Fontänen på järntorget har inte haft någon drömstart. Först strulade kretskortet, och nu är det skräp i systemet som ställer till det.

Annons

Fontänen på Järntorget, som invigdes tillsammans med det nya torget, den 8 juni har inte haft någon drömstart. Bara några dagar efter invigningen slutade kretskortet fungera så att endast halva fontänen var igång. Under gårdagen, drygt tre veckor efter invigningen, var det fortfarande problem med fontänen.

Löv och papper

- Det ena problemet har varit kretskortet, men det stora problemet är att det har samlats så mycket skräp i den. Det har kommit in mycket löv och papper i systemet, säger Mattias Björkdahl, platschef på NCC.

Anledningen är att det står många träd runt omkring, och att folk kastar skräp omkring sig som hamnar i fontänens system, enligt Mattias Björkdahl.

- Vi ska göra en rengöring av fontänen nu, eftersom det samlas mycket skit i den. Därefter ska den efterbesiktigas och sedan ska den kunna vara i drift, det är vår ambition.

Barnsjukdomar

Stadsarkitekten Alexander Dufva tycker att det är tråkigt att den inte fungerar som den ska.

- Klart att det är tråkigt, men samtidigt tänker jag att det kanske är intrimningen som ställer till det. Den har kanske lite barnsjukdomar så här i början. Och jag tror och hoppas att den kommer att börja funka snart.

Mer läsning

Annons