Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slottsfesten kan få ersättare

Det blir ingen Slottsfest i Slottsparken i början av augusti. Nyheten avslöjade NA i lördags. Men det kan trots allt bli en sommarfest i City för örebroarna på Stortorget eller i Stadsparken.

Annons

– Vi jobbar febrilt med andra möjligheter för att rädda festen. Först och främst för vi diskussioner med kommunen om att flytta tillbaka festen till Stortorget, säger krögaren Johnny Johansson, en av arrangörerna.

Fastighetsverket, som äger marken runt Slottet, tyckte att förra årets arrangemang var skräpigt och oproffsigt.

– Ja, vi läste det och har naturligtvis reagerat på det uttalandet. Vi tycker inte att det var underlag för ett avslag, snarare ett diskussionsunderlag, säger Johnny Johansson.

Han räknar med att ett beslut om festivalens framtid kommer i slutet av den här veckan.

– Vi har hållit på i sju år, först med Örebrofesten på Stortorget, sedan med Slottsfesten. Vi inbillar oss att örebroarna vill ha en fest och att det är bra för Örebro. Vi hade mellan 15 000 och 20 000 besökare på Slottsfesten i fjol. Det är det inte många arrangemang i stan som slår.

Ett tips?

– Efter de inledande diskussionerna känns det positivt. Vi har ju ett koncept färdigt, det är bara att köra på. Men blir det problem blåser vi av allt. Då får vi acceptera att Örebro inte vill ha en sommarfest i centrum.

Annons