Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart har den gamlamässhallen gjort sitt

Gamla mässhallen i Nasta sjunger på sista versen. I mars nästa år flyttas alla mässor in till Conventum i Södercity.

Annons

– Classic Motor i mitten av februari blir den sista mässan i de gamla lokalerna. Då går vi på övertid, berättar Conventums försäljningschef Ulf Wahlberg.

– Vi har haft ett samarbetsavtal med Kommunfastigheter som löper ut. Det har varit kopplat till friidrottshallen. Så länge den fanns kvar har fastighetsägaren inte haft några planer på ombyggnad, fortsätter han.

Få mässorMen nu står den nya friidrottshallen klar intill Universitetet. Och mässorna ute i Nasta är lätt räknade.

– Det finns inte behov av två mässhallar i Örebro. Den har använts vid Classic Motors stora marknad höst och vår samt när vi har arrangemang som krockar tidsmässigt, förklarar Ulf Wahlberg och tänker på nästa helg när Ladies Night och mässan ”Bo Leva” kolliderar.

– Varje sommar har dessutom Örebroföretaget LäroMedia Bokhandel hyrt mässhallen för att plocka ihop läroböcker som ska levereras ut till hela landet inför skolstarten, fortsätter han.

Vad händer med populära Classic Motor när gamla mässan slår igen?– Vi för förhandlingar med dem för att marknaden ska flytta in till Conventum Arena nästa höst. Förutom arenan får de tillgång till garaget under för att logistiken ska fungera, svarar Ulf Wahlberg och avslöjar att 2010 blir ett av Conventums bättre år, men att man nog inte riktigt når upp till rekordåret 2009.

Vad händer med den gamla mässan?– Vi vet inte det i dag. Återkom vid årsskiftet så kanske planerna har klarnat, säger Per Moberg, förvaltare på Egeryds Fastighetsförvaltning.

Det är Egeryds som förvaltar de stora lokalerna åt ägaren, tjänstepensionsföretaget Alecta.

Mer läsning

Annons