Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöröjning - hett ämneför öppet möte i kväll

Snöröjningen har varit ett hett ämne i Örebro i vinter. Vill du säga ditt? Gå till Stora Hotellet i kväll.

Annons
Nämnsordföranden Björn Sundin (S) och kommunens gatuchef Håkan Zaring är två personer som kommer att möta örebroare på kvällens möte.

Både politiker och tjänstemän finns på plats på det öppna mötet som startar kl 18. Det handlar både om att berätta hur arbetet gått till och att ta in synpunkter på förbättringar. Dessutom bjuder kommunen på fika.

Björn Sundin, socialdemokratisk ordförande i programnämnd samhällsbyggnad, är en av de politiker som finns på plats i kväll.

Är ni beredda på mycket skäll?

- Vi bjuder ju inte folk att påpeka var det inte har funkat, så att vi kan göra något åt det.  Men jag tror inte att det blir något skrikmöte, utan en bra diskussion där vi lyssnar på varandra.

Förra året kom nästan inga på mötet - blir det likadant i år?

- Mötet låg lite senare i fjol, och vi har tryckt på att det måste hållas medan ämnet fortfarade är aktuellt. När snön är borta glömmer man snabbt, och det är bättre att utvärdera medan man minns. Annars finns problemen kvar nästa vinter.

Men om örebroarna gnäller, men sen inte kommer på mötet - vad tänker ni då?- Jag hoppas att folk kommer, men varje person har ju sina skäl. Man kanske har lämnat synpunkter på annat sätt. Men nog har man lika mycket rätt att ha åsikter om hur skattepengarna används, oavsett om man går på möten. Men vi är ju tacksamma om folk kommer hit och möter oss.

Snöröjningen har även blivit lite politiskt hett i Örebro. Kommer örebroarna få se politiska poängplockningar i kväll?

- Det hoppas jag verkligen inte. Det här är en fråga där vi borde få till en enighet utan problem.

Björn Sundin (S).

Mer läsning

Annons