Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Städa skräp för en lunch

I dag fredag anordnas en gemensam vårstädning på Våghustorget. De hundra första personer som anmäler sig bjuds på lunch på McDonalds.

Annons
Våghustorget i Örebro.

Trots att det finns över 3 000 papperskorgar i Örebro, varav 500 i centrum, hamnar mycket av skräpet på gatan. Och kommunen vittnar om att nedskräpningen har ökat de senaste åren.

Så därför bjuder City Örebro, Örebros Brottsförebyggande råd och kommunen in till vårstädning i dag fredag på och omkring Våghustorget mellan klockan 11.30 och 13.30. Du förses med städmaterial när du dyker upp, så du behöver inte ta med någon egen sopborste.

– Vårt mål är att du alltid ska se en papperskorg, var du än står i centrum. Och det finns papperskorgar, det är en attitydförändring som måste till när det kommer till nedskräpningen, säger Julia Runesson, planerare på förvaltningskontor Samhälle och miljö.

Efter städningen bjuder en populär hamburgerrestaurang på lunch. Men det gäller endast de 100 första personerna som anmäler sig och är med och städar.

– Vi ser gärna att fastighetsägare dyker upp och diskuterar med oss. Men självklart är övrig allmänhet varmt välkomna. Jag tror det kommer att bli ett riktigt roligt event, säger Linda Olofsson på City Örebro. (NA)

Mer läsning

Annons