Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsfesten blir Örebrofesten

Stadsfesten i Örebro går av stapeln även i år - men under nytt namn och på ny plats.

Annons

Som NA tidigare under våren rapporterade blir det en stadsfest även i år. Men det är inte längre Stortorget som står i fokus för festligheterna, utan delar av Järntorget och Storgatan framför Slottet.

- I år blir det fri entré och en lite mer folklig prägel på festen. Örebroarna ska kunna komma ner och ta en öl, äta lite mat och ha det trevligt tillsammans, säger Pär Thelander från Tältkrögarna AB.

Mat och underhållning

Datum för Örebrofesten är som tidigare, den 3-6 augusti och kommer att erbjuda festsugna örebroare god mat och underhållning. Ett tiotal krögare kommer att delta och visar upp sin verksamhet.

- I år är även City Örebro med och stödjer projektet, en organisation som verkar för ett mer levande city, säger Pär Thelander.

Magnus Sjögren, artist och estradör, ansvarar för sceninnehållet, men några klara artister finns ännu inte.

Möta stor publik

- Det kommer att bli både okända och kända namn som framträder, säger han. Det ger möjlighet för nya artister att hitta sin publik. De tillfällen som en ny artist har att kunna möta en större publik på hemmaplan är mycket få, och därför är det kul att festen nu blir av. Eftersom det i år är fri entré finns det bra förutsättningar för att möta en stor publik, säger Magnus Sjögren.

Andra programpunkter är de numera traditionsenliga kockduellerna mellan politiska ledare i kommunen. En del tävlingar utlovas också.

Annons