Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor förstörelse när lastbil körde in på kyrkogård

En 25 meter lång lastbil med släp for natten till måndagen runt på Norra kyrkogården i Örebro. Gräsmattor, häckar, träd, asfalt och gravstenar skadades.

Annons
Det blev stora skador efter lastbilens framfart på kyrkogården.

 Lastbilen tillhör ett åkeri som inte är hemmahörande i Örebro. Chauffören skulle byta av med en annan chaufför vid en bilfirma på vägen in till Örebro.

Men chauffören svängde fel – och lyckades ta sig genom den trånga portalen till Norra kyrkogården. Här förirrade sig chauffören in på gångarna mellan gravarna. Det var vid midnatt.

På planen framför gamla krematoriet fastnade ekipaget.

Chauffören kallade på bärgningsfirma som drog loss lastbil och släp och förklarade vägen ut.

Men ekipaget kom inte ut. Chauffören svängde fel och var tillbaka inne på gångarna på kyrkogården.

– Av spåren att döma måste han ha försökt ta sig fram på något sätt, backat för att kunna svänga mellan gravarna och kört ett par varv runt krematoriet, säger Dan Karlsson, tillförordnad lagförman på kyrkogården visar NA runt i förödelsen.

Den andra gången satt lastbilen rejält fast. Bärgarna fick koppla loss släpet för att och dra loss och bogsera ut den och lastbilen. Två bärgningsbilar fick användas.

Allt som allt var lastbilen på kyrkogården sex timmar.

– Gräsmattor är förstörda, häckar sönderkörda, en gravsten är nedkörd och en annan gravsten är skadad av lastbilens framfart, räknar Dan Karlsson upp.

– Trädgrenar har körts av, trädstammar skadats, portalen har fått en mindre skada och asfalten har blivit helt sönderkörd på ett ställe.

– Skadorna är omfattande. Det kommer att ta en vecka för ett par man att reparera det här, säger Dan Karlsson.

Polis kallades till plats under natten och händelsen ska utredas.

Mer läsning

Annons