Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor hotellrazzia - tio personer anhållna

(UPPDATERAD 13:34) Tio personer sitter anhållna efter en stor razzia mot ett hotell i Örebro.
Polisen misstänker skattefusk och andra grova ekobrott.

Annons

-I går förmiddag genomfördes ett tillslag mot bland annat hotellet, grundat på misstanke om ekonomisk brottslighet. Det handlar om misstanke om grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Polisen har också gjort husrannsakningar för att säkra bokföring och annat material, säger polisens kommunikationschef Mats Nylén.

Slog larm

Han berättar att det var Skatteverket som slog larm till polisen om den misstänkta brottsligheten.

-Tillslaget är ett samarbete mellan flera olika myndigheter, bland annat polisen, Skatteverket och Kronofogdemyndigheten, berättar Nylén.

Över 130 personer från de olika myndigheterna deltog i den stora insatsen. Tio personer greps, bland dem ägarparet. Alla är nu anhållna och har på ett eller annat sätt anknytning till hotellet. I dag eller i morgon fredag måste de två åklagarna i målet bestämma sig för om de anhållna ska begäras häktade.

Offensiv verksamhet

-Detta är ett exempel av många på att vi bedriver en offensiv polisverksamhet. Insatsen har varit noggrant planerad och fallit mycket väl ut. Det är glädjande att samarbetet mellan myndigheterna fungerat så bra och att vi kan jobba kraftfullt och offensivt mot de kriminella, säger Bo Andersson, operativ chef vid Polisen i Örebro län, i ett pressmeddelande.

NA var under förmiddagen i kontakt med hotellet, som då hade öppet.

-Vi kommer fortsätta att hålla öppet tills vidare, säger en anställd på hotellet.

Mer läsning

Annons