Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Stora och snabbaförändringar att vänta"

– Om någon månad kommer vi att stå här som fågelholkar och säga: kan man göra så?
Det rådde en närmast förväntansfull stämning på apoteket Hjorten på lördagen när gröna lappar blev blå och rosa plastpåsar byttes mot gråvita. I dag, söndag, ska nämligen apoteket öppna i ny, privat regi.

Annons

– Det känns både roligt och spännande, och som sagt, jag är övertygade om att vi står inför jättestora förändringar som vi inte ens kan ana oss till och det kommer att gå fort, säger apotekschefen Christina Hirsch.

Men det är också skönt att något äntligen händer efter tjugo års utredning, tycker hon. I maj fick personalen veta att deras apotek skulle säljas. I november fick de besked om vem som köpt det.

– Medstop? Hade vi aldrig hört talas om, konstaterar Christina Hirsch, men en snabb titt på företagets hemsida lugnade oss. Där fanns flera kända namn från Apoteksbolaget. De vet i alla fall vad branschen handlar om.

För personalen kan privatiseringen innebära vissa fördelar, påpekar hon:

– Flera arbetsgivare kan kanske påverka lönebilden.

I framtiden kommer det emellertid att bli en ”strid på kniven.” Bara i Krämaren ska ytterligare ett, kanske två apotek öppnas och så något till i Träffpunkten.

Hur ska ni möta konkurrensen?– Bra bemötande, bra sortiment och så är vi först på plan. Det kan ge en fördel.

Skillnad för kunderna?– På receptsidan; ingen alls. För övrigt blir det delvis andra varumärken och, skulle jag tro, en viss prispress på icke receptbelagda varor.

Och slutligen den viktigaste frågan: hur ska era rockar se ut?– Det är faktiskt den frågan vi har diskuterat mest, ler Christina Hirsch, men inget beslut är fattat.

Annons