Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort polispådrag i Adolfsberg

(UPPDATERAD 19.41) Två äldre kvinnor vårdas nu på intensivvårdsavdelning på USÖ efter att ha blivit rånade och misshandlade i sitt hem.

Annons

Det var från ett hus på Surbrunnsgränd, Adolfsberg, som larmet kom in till polisen 15.23 i eftermiddags. Två äldre kvinnor, i 70-års åldern, ska ha blivit utsatta för någon form av rån och misshandel. De vårdas nu på intensivvårdsavdelning på USÖ för lättare, respektive svårare skador.

- En eller flera män ska ha kommit hem till dessa kvinnor. Man har använt någon form av våld och hot, berättar polisens presstalesman Mats Nylén.

Omfattande spaningPolisen satte in sex stycken patruller och hundar sökte efter spår av gärningsmannen eller gärningsmännen.

- Vi har knackat dörr och pratat med grannar och människor i området för att samla in så mycket information som vi kan.

Under kvällen gjorde polisen en teknisk undersökning inne i bostaden och fortsatte sitt söknings och spaningsarbete i området.

Fler rån av samma typFör ungefär en månad sedan inträffade ett brutalt rån mot en äldre kvinna, drygt en kilometer från den adress där dagens rån inträffade.

Insatsledare Mats Öhman jobbade under tisdagen ute på platsen.

Kan det vara samma gärningsmän som förra gången?- Det är samma typ av brott, alltså våld mot äldre kvinnor i deras hem mitt på dagen. Det finns alltså likheter, men det skiljer sig också en hel del. Iakttagelserna spretar åt olika håll.

Mer läsning

Annons