Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort vindkraftverk planeras i Örebro

Det planeras för ännu ett stort vindkraftverk i Mosås. På torsdag tar byggnadsnämnden beslut om bygglov för ett 130 meter högt kraftverk.

Annons
Nytt verk. På bilen är ett vindkraftverken som redan finns på platsen. Det nya planerade Vindkraftverket får bli maximalt 130 meter högt. Arkivfoto: Peter Eriksson

Det är Stefan Josefsson som vill bygga ännu ett vindkraftverk på åkrarna intill E20, söder om Mariebergs köpcentrum. Han har i dag ett av de två stora kraftverken öster om Motorvägen. Väster om vägen har det funnits två mindre kraftverk.

– Jag ska byta de två små mot ett lite större, men inte lika stort som de andra. Det blir 130 meter högt, säger han.

Ett av de två små vindkraftverk har tidigare plockats ned och sålts till Irland. När allt är klart med att bygga det nya kraftverket ska de återstående lilla verket gå samma väg.

– Irland vill ha det med, säger Stefan Josefsson.

På torsdag förelås byggnadsnämnden att godkänna bygglovet. Men Stefan Josefsson tar inte ut något i förskott.

– Bara för att bygglovet godkänns är det inte klart. Sedan är det överklagningstid och så vidare. Jag inte ropat hej ännu, säger han och tillägger:

– Vi behöver mer ren energi om vi inte ska förgöra oss själva. Just nu tufft med ett lågt elpris, men på sikt är rätt det väg. Och tror man att det är rätt måste man göra något.

Mer läsning

Annons