Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Student gömde mobil mellan benen vid tenta – stängs av i fyra veckor

Tentavakten skulle samla in skrivuppgiften. Då ser hon hur en mobiltelefon lyser till mellan benen på en av studenterna. Nu stängs Örebrostudenten av i fyra veckor för att ha använt ett otillåtet hjälpmedel.

Annons

Det var i mitten av mars i år som den aktuella salstentamen hölls på Örebro universitet. Tydlig information hade gått ut om att alla typer av hjälpmedel, bortsett från miniräknare och lexikon, var otillåtna.

Då tentavakten upptäckte mobiltelefonen och konfronterade studenten om detta var denne först helt oförstående. Vakten upprepade påståendet – då tappade studenten telefonen i golvet och anmäldes till universitetets disciplinnämnd. Till nämnden har studenten förklarat att han haft telefonen för att ha kontakt med sin före detta flickvän, med vilken han hade en strulig relation. Disciplinnämnden konstaterar trots detta att studenten haft med sig ett otillåtet hjälpmedel och stänger av honom i fyra veckor.

Ett annat ärende gäller en läkarstudent vid Universitetet, som i samband med en salstentamen påträffats med ett anteckningspapper fulltecknat med anteckningar på bägge sidor. Studenten själv hävdar att hen tagit pappret i samband med att tentamen skulle börja och sedan antecknat ur minnet.

Det faktum att anteckningspappret var märkt med bokstaven G, trots att anteckningspapprena den aktuella dagen hade bokstaven A, samt att det var fullskrivet med avancerad text gör att disciplinnämnden bedömer att studenten fuskat. Studenten stängs därför av i fyra veckor.

Läs fler nyheter på na.se:

Arbetsplatsolyckan kostade mannen livet – avled i går kväll på USÖ

Festivalens drastiska åtgärd för att stoppa sexuella ofredanden – publiken ska filmas

Läsarfilm: Se färden mellan ölburkarna på E18/E20

[+] Efter alkohol-lasten på motorvägen: Därför lägger polisen ner utredningen

Mer läsning

Annons