Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supporter skuren i halsen på futsal-VM

(Ny version 12.00) En supporter knivskars i halsen efter prisceremonin på futsal-VM för döva.
Han fördes till USÖ för vård av sina skador. En person är anhållen misstänkt för dådet i sin frånvaro - men ännu inte gripen.

Annons

Det var en liten stund efter Irans landslag tagit emot VM-guldet som händelsen inträffade.

En man knivskars i halsen vid entrén till Idrottshuset, enligt uppgifter till NA-sporten. Han kunde på egen hand uppsöka sjukvårdare, men ambulans var snabbt på plats och förde mannen till sjukhus. Skadorna han fått uppges vara lindriga.

Mannen är i 35-40 årsåldern och tillhörde enligt uppgifter till NA den iranska supporterskaran som fanns på plats i Idrottshuset under VM-finalen.

- Det är självklart tråkigt att turneringen ska få den här avslutningen med tanke på allt positivt som varit under veckan, säger Leif Järnkvist som sitter med i tävlingskommittén. 

Polisen förhörde flera personer på platsen. Det resulterade i att en person senare anhölls i sin frånvaro av åklagare. Den misstänkte var vid lunchtid på söndagen ännu inte gripen. Tidigare uppgifter om att så skulle vara fallet, var tyvärr felaktiga.

- Det har varit mycket folk i rörelse på platsen, så förhoppningsvis kan vi lösa det här, uppgav polisens vakthavande befäl Jan Matérne på lördagskvällen.

Händelsen rubriceras i nuläget som grov misshandel, men kan komma att ändras.

Polisen höll förhör med flera personer inne i Idrottshuset på lördagskvällen.

Mer läsning

Annons