Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svårt att hitta våldtäktsvittnen

Polisen har förgäves sökt kontakt med två viktiga vittnen vid våldtäktsförsök i Örebro. I båda fallen bilförare, men ingen av dem har hört av sig.

Annons

Sökandet efter vittnen gäller ett våldtäktsförsök där en kvinna hittades i korsningen Fredsgatan-Alnängsgatan och ett fall då en kvinna överfölls två gånger av samma man, på sträckan Skolgatan-Honolulugatan.

Utredningarna om en våldtäkt på Gamla gatan, 16 oktober, och ett våldtäktsförsök nära Tybble vårdcentral, 14 oktober, har heller inte gett resultat.

Fallet där en kvinna överfölls två gånger inträffade omkring 21.30 lördagen 6 november. Första gången på sträckan Skolgatan-Honolulugatan, andra gången mellan Honolulugatan och Berggatan.

Polisen tror att föraren av en svart bil av sedanmodell observerat gärningsmannen i korsningen Skolgatan-Honolulugatan.

– Föraren kan ha gjort iakttagelser som är mycket viktiga i vår utredning men har tyvärr inte hört av sig, säger polisens informatör Mats Nylén.

Andra vittnet söks efter våldtäktsförsök mot en kvinna som 28 september hittades liggande nära korsningen Fredsgatan-Alnängsgatan i centrala Örebro. Hon hade överfallits av en man som höll fast henne samtidigt som han påbörjade våldtäktsförsöket. Kvinnan slog omkring sig och det gjorde att han flydde. Hon hade stämt träff med en anhörig som i sitt sökande fann henne liggande nära korsningen. Då den anhörige kom dit stod en större silverfärgad, eller möjligen grönmetallicfärgad, bil parkerad och en man fanns intill bilen. Han uppgav att han stannat för att larma polisen och att han nu tänkte lämna i och med att kvinnan fått hjälp.

Den mannen har polisen sökt kontakt med.

– Men inte heller i det fallet har det gett resultat. Mannen kan ha gjort viktiga iakttagelser, säger Mats Nylén.

Den som har uppgifter kan ringa polisens nationella nummer 114 14.

Mer läsning

Annons