Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartsjuk kvinnadömd till skyddstillsyn

– Jag var sjukligt svartsjuk.
Så förklarade 27-åringen varför hon förvandlade en kvinnas liv till en mardröm.

Annons

27-åringen var förälskad i en man – som inte var intresserad av henne. När han sedan inledde en kort relation med en kvinna från Norrland blev 27-åringen förkrossad.

Hon började förfölja den andra kvinnan. Det hände att hon ringde hem till kvinnan 10–20 gånger per dygn, ofta på natten. Vänner och familj samt mannens släktingar fick även de telefonsamtal från 27-åringen. Värst av allt var kanske alla samtal till kvinnans arbetsplats. Varje gång var hon tvungen att svara eftersom det kunde vara en kund som ringde. Ibland gick samtalen vidare till kollegerna. Till slut blev det ohållbart och hon tvingades säga upp sig.

Kvinnan fick även ta emot sms, brev och vykort. Annonser på Blocket lades ut i hennes namn och hon fick varor som hon inte hade beställt. Kvinnan fick regelbundet kolla internet så att 27-åringen inte lagt ut något ofördelaktigt om henne. Vänner och bekanta blev tillsagda att inte lämna ut hennes telefonnummer till någon.

Det hjälpte inte att 27-åringen polisanmäldes två gånger under den här tiden. När rättegången hölls mot Örebrokvinnan förklarade hon sitt beteende med att hon var sjukligt svartsjuk. Hon ville att den andra kvinnan skulle bli upprörd och orolig. 27-åringen döms nu till skyddstillsyn för flera fall av ofredanden. Hon har psykiska problem och måste därför genomgå den vård som Kriminalvården bestämmer.

Mer läsning

Annons