Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxichauffören misshandlades

Taxichauffören Hawar Kaka misshandlades på öppen gata i söndags natt.
– Men polisen bara struntade i att gripa den här killen, säger Hawar. Polisen tillbakavisar kritiken. Händelsen ska utredas ordentligt.

Annons

Hawar bär tydliga spår efter misshandeln när vi träffar honom i hans lägenhet på söndagseftermiddagen. Han är blåslagen i ansiktet och har en gipsad hand. Ett ben i handen har gått av och han har sprickor i ett ben i ansiktet.

– Jag är yr och det gör ont, säger han.

Hawar säger att han förra sommaren vittnade mot mannen som misshandlade honom.

– Direkt efter rättegången hotade han mig, sa att han skulle ta mig.

Enligt Hawar kom mannen ut från fängelset för bara någon vecka sedan. När han i söndags natt såg Hawar vänta på en kund utanför Burger King gjorde han verklighet av hotet.

Hawar säger att han först blev misshandlad när han satt inne i taxin och därefter utanför bilen. Han fick ta emot flera knytnävsslag innan två vakter på Burger King hann ingripa.

Polisen kom direkt till platsen och pratade med de inblandade. Men Hawar är mycket besviken på att polisen inte grep mannen, som var kvar när patrullen kom.

– De bara pratade lite snabbt med honom och tog lite anteckningar, säger han.

Hans bror Hawri Kaka, som även är vice vd på T-taxi, kom också dit. Även han är mycket kritisk till polisens agerande.

– Den här mannen är på fri fot och ingen vet vad han kan hitta på nu. Våra taxichaufförer måste kunna känna sig trygga, men hur ska de kunna göra det om polisen agerar på det här sättet?

Polisen anser inte att man har gjort något fel. Händelsen kommer att utredas ordentligt sedan patrullen säkrat uppgifter om det inträffade.

– Alla inblandade är identifierade och vi har deras berättelser. Vi har dessutom flera vittnen och det saknas risk för att den här killen ska fly. Det är med andra ord ingen fara för att den här utredningen kan förstöras av den misstänkte, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Enligt Carlson är det här ett rent rutinärende för polisen.

– För den som drabbas av ett brott är det ofta ett trauma – det har vi förståelse för. Men vi kan inte gripa personer bara för att någon ropar på hämnd. Vi ha måste ha stöd i lagen för ett gripande och det hade vi inte i det här fallet.

Eftersom Hawar misshandlades i tjänsten är brottsrubriceringen våld mot tjänsteman.

Den andre personen har lämnat in en motanmälan mot Hawar.

Mer läsning

Annons