Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips om mordbrännare efter utlovad belöning

I onsdags utfäste krögarna på Strömpis, en belöning på 100 000 kronor till den som lämnar uppgifter som gör att förövarna grips. En del tips har redan ramlat in i mejlkorgen.

Annons

Tips i utredningen om mordbranden och mordbrandsförsöket på restaurang Villa Strömpis i Örebro går direkt till kriminalavdelningens underrättelsetjänst vid Örebropolisen.

– Där görs en analys och bedömning, sedan lämnas informationen till utredarna säger Per Berggren chef för länskriminalen i Örebro.

– Vi har fått en del mejl till den adress vi använder i samband med tipsen. Mejlen skickas vidare till polisen och vi lägger oss inte i innehållet. Det är polisen som sköter utredningen och vi vet heller inget om vilka tips polisen får till sitt telefonnummer, säger Fredrik Karlsson på Strömpis.

Per Berggren säger att polisen valt att lämna ut mycket sparsamt med uppgifter i utredningen om mordbranden, natten till 25 juli, och mordbrandsförsöket natten till 17 augusti.

– Den information vi har vill vi koncentrera till utredningsarbetet. Vi har uppgifter från olika håll och spår som säkrats på plats. Mera än så kan jag inte säga.

Hur ser du på att en belöning på 100 000 utlovats?

– Det finns inget hinder för företagare att göra så. Men viktigt är att vi kan lösa samordningen av tips på ett bra sätt.

Har det kommit tips till polisen efter löftet om belöning?

– Uppgifter har kommit under hela utredningen. Vi tar ju hand om tips på vårt nationella nummer 114 14. Jag har ingen uppgift om att det kommit något just i anslutning till löftet om belöningen. Men det är för tidigt att säga, svarar Per Berggren.

Mer läsning

Annons