Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomt i plånboken? - nukan du åka säkert ändå

Plånboken är tom och du behöver komma hem från stan på ett säkert sätt. Nu är det möjligt. Allt du behöver är en kod till taxin.

Annons

Sedan i fredags erbjuder Örebro läns taxi ett så kallat familjekonto. Det innebär att ungdomar, genom att uppge en kod, kan ta taxi hem exempelvis nattetid. Betalning för resan sker sedan genom att föräldrarna faktureras i efterhand. Vid beställning av tjänsten kan familjen även bestämma en särskild slutdestination för resorna, exempelvis hemmet.

Stefan Pettersson är marknadsansvarig för Örebro läns taxi. Han berättar om bakgrunden till det nya konceptet.

Tidigare företag

- Sedan länge har vi haft ett system med konton och betalning i efterhand, men det har främst nyttjats av företag. Nu riktar vi oss mer mot privatpersoner. Det handlar helt enkelt om att få hem sina ungdomar på ett säkert sätt, säger han.

Den senaste tidens våldtäkter och våldtäktsförsök har påskyndat processen att komma i gång med familjekontot. Man har bland annat haft samråd med Brottsförebyggande rådet, vilket ställt sig positivt till den nya tjänsten.

Än så länge har konceptet funnits för kort tid för att några konton ska ha hunnit startas, men Stefan Pettersson är förhoppningsfull.

- I Helsingborg startade ett av taxibolagen en liknande tjänst för två månader sedan. De har upprättat 50 konton hittills, så det kommer nog att fungera.

Mer läsning

Annons