Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träffpunkt blir Vågen

Glöm gamla Träffpunkt. Nu heter gallerian Vågen.

Annons
Exteriör. I morgon, torsdag, invigs Vågen Gallerian.

Under två år har gallerian byggts om. 2008 fanns här 17 butiker. Från och med nu, invigning i morgon, torsdag, finns 37 butiker i huset. 15 affärer nyöppnar. Vågen Gallerian har 3 700 kvadratmeter ny butiksyta. Totalt 12 400 kvadratmeter butiks- och caféyta. Ännu ett butiksplan har tillkommit.

Det nya namnet Vågen Gallerian har kopplingar till Våghustorget. Kvarteret heter Vågen 12. I gallerian följs de senaste modevågorna. Och förr fanns här ett våghus där spannmål vägdes in och värderades. Alltså en plats med förankring i handeln sedan lång tid tillbaka.

Det är en genomgripande ombyggnad som gjorts. Besökare möter en glittrande fasad med stora glaspartier. På plan 3 finner kunderna modebutiker. Här fanns tidigare p-platser.

– Med den nya mixen av butiker och kaféer breddas utbudet och vi höjer trendnivån ytterligare. Här finns flera kända butikskedjor, men också mindre kända kedjor, säger Fredrik Bergkvist och Linnea Fennhagen, centrumchef respektive centrumledare.

– Att ha modebutiker överst på plan 3 har varit vårt mål. Vi har velat skapa cirkulation och modebutikerna lockar många kunder. Vi har jobbat för variation. I bottenplanet har vi ”dragare” som Intersport och Åhléns. I gallerian finns också vad man kan kalla service eller livsstil. Det är något som efterfrågas, exempelvis optiker, frisör och akupunktör, framhåller Linnea Fennhagen.

Fredrik Bergkvist och Linnea Fennhagen berättar vidare att man velat skapa en stämning för varje våningsplan. En tidens tanke är att shopping ska vara en upplevelse för både öga och öra. Olika sorters musik spelas på de olika våningsplanen. Vissa takter ska passa då vissa varor inhandlas – så är meningen.

Den nya gallerian har också fått en ny entré mot Kungsgatan. Bland affärsidkarna finns förhoppningen att det ska bli enkelt för kunderna att strömma genom gallerian.

Mycket händer vid den officiella invigningen som sker i morgon.

– Förutom många fina pris-

erbjudanden uppträder Cirkus Cirkör på torsdagen. Det blir flera aktiviteter för barn, speciellt på fredagen. Och så uppträder Eric Gadd på lördagen med akustisk gitarr på plan 1, berättar Linnea Fennhagen.

I nya Vågen Gallerian. Linnea Fennhagen och Fredrik Bergkvist ser fram emot invigningen i morgon, torsdag.

Ett bra namn?

Vågen Gallerian?

Är det ett namn som sätter sig i medvetandet på örebroarna?

Mejla dina åsikter till [email protected]

Mer läsning

Annons