Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trappa dåligt städad- hyra ska återbetalas

På nio veckor städades inte trapphusen på Enrisvägen i Brickebacken en enda gång. Nu kräver hyresgästföreningen att en del av hyran återbetalas. Det skriver tidningen Hem och hyra. 

Annons

Lägenheterna på Enrisvägen förvaltas av Öbo, och normalt sköts trappstädningen av bostadsbolaget självt. Men på just den här adressen anlitar man en städfirma. I nio veckor under sensommaren har ingen städning utförts, och hyresgäster rapporterar om damm och smuts i trapphusen. 

Kräver pengar tillbaka

Trappstädning ingår i hyran och därför kräver nu Hyresgästföreningen att Öbo betalar tillbaka en del av hyran, skriver Hem och hyra.

Mattias Looström är distriktschef för Brickebacken på Öbo. Han bekräftar att städningen inte varit tillfredsställande under senare delen av sommaren.

- Det är semestervikarier på städfirman som inte skött sitt åtagande. Vi fick det påtalat för oss efter ett par veckor och försökte sedan få tag i ansvarig, vilket var svårt i semestertider, säger han till NA.

I morgon fredag kommer Mattias Loström att träffa representanter för Hyresgästföreningen för att diskutera ersättningsnivåer för hyresgästerna.

Vilka krav ställer ni i er tur på städfirman?

- Vi betalar inte för städning som inte utförts, det är grundinställningen. Det här handlar om ett förtroendeuppdrag och genomförs det inte på ett bra sätt så riskerar det att svärta ned vårt varumärke.

Kan det blir aktuellt att bryta avtalet med städfirman?

- Vårt avtal med dem löper ut i slutet av året, och från årsskiftet anlitar vi en annan firma. Men den här händelsen ligger inte till grund för det beslutet, säger Mattias Looström till NA.

Mer läsning

Annons