Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre örebroare åtalasför grov narkotikasmuggling

Tre örebroare har åtalats i Malmö för att smugglat över 5 kilo hasch och 1,9 kilo amfetamin. En av dem, en 33-åring, har erkänt.

Annons

33-åringen greps i tullen i Malmö den 24 augusti i fjol och häktades tre dagar senare.

De två andra åtalade, en 29-åring och en 31-åring, anhölls och häktades flera månader senare. 29-åringen häktades den 21 december och 31-åringen den 17 januari.

Har erkänt

När 33-åringen togs av tullen hittade man nära 5,3 kilo hasch och 1,9 kilo amfetamin. Narkotikan hade smugglats in från Danmark. Mannen har erkänt brottet.

Amfettaminhärvan

31-åringen har erkänt smuggling av 200 gram cannabis medan 29-åringen nekar helt. Den sistnämnde dömdes i februari av Örebro tingsrätt till 5,5 års fängelse för medhjälp till grovt narkotikabrott. Han var en av de 20 personer som ingick i den stora amfetaminhärvan, som polisen nystade upp förra sommaren.

Telefonlistor

Bevisningen mot de tre som nu står åtalade består bland annat av telefonlistor. De ska enligt åklagaren visa att de tre hade kontakt med varandra före, under och efter resan till Köpenhamn. Det i sin tur bevisar enligt åklagaren att de gemensamt reste till Köpenhamn och därefter smugglade in narkotikan i landet.

En tågbiljett, visitkort från ett hotell i Danmark och fotografier är andra punkter i bevislistan.

Mer läsning

Annons