Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio begärs häktade för mordförsöket på Norabon

De tre män som greps under söndagen och måndagen för inblandning i mordförsöket på den 20-årige Norabon har begärts häktade.

Annons
Här påträffades den svårt skadade mannen.

Det bekräftar åklagare Christine Chi som leder förundersökningen.

Häktningsförhandlingarna kommer troligen att hållas under onsdagen, enligt Chi.

Två av männen – en 30-årig Norrköpingsbo och en 23-årig örebroare - begärs häktade misstänkta för mordförsök och människorov. Den tredje – en 21-årig örebroare – begärs häktad misstänkt för människorov, alternativt medhjälp till det brottet.

Kan du säga något om vad de sagt i förhören?- Jag kan inte uttala mig om vad de har sagt, men förhör sker givetvis kontinuerligt, säger Christine Chi.

Vilken bedömning gör du, är det här brottet på väg att klaras upp?- Vi har en ungefärlig bild av hur det hela ser ut, men det är många utredningsåtgärder som fortfarande ska vidtas.

Så ni har en idé om motiv och hur det här kan ha gått till?- Ja, det har vi.

De här killarna, är de brottsligt belastade?- Polisen känner till dem sedan tidigare. Jag kan väl säga så här att vissa är mer belastade, andra mindre, säger Christine Chi.

Fyra personer är nu misstänkta för mordförsöket på den 20-årige Norabon den 27-28 januari. Den fjärde är en 22-årig örebroare som häktades i söndags misstänkt för medhjälp till mordförsök och människorov.

Offret hittades längs vägen mot Nora rejält nedkyld och med svåra huvudskador.

Enligt en nära anhörig som NA pratat med i dag är 20-åringens tillstånd fortfarande allvarligt men stabilt. Han är mestadels medvetslös, men har enligt den anhörige då och då vaknat till ”halvt om halvt”. De anhöriga har inte kunnat prata med honom.

Mer läsning

Annons