Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tryckeriet läggs ner – 50 förlorar jobbet

V-tab-tryckeriet i Örebro, som bland annat trycker NA, lägger ner sin verksamhet i juni nästa år. Totalt berörs 50 medarbetare i Örebro.– Det troliga är att Nerikes Allehanda kommer att tryckas i Västerås, säger NA:s tidningschef Katrin Säfström. 

Annons

Det var vid ett ledningsmöte den 26 maj som V-tabs ledningsgrupp beslutade att stänga ner tryckerierna i Örebro och Halmstad. Orsaken stavas minskade tidningsupplagor.

– Vi har länge insett att vi måste minska vår kapacitet för att möta minskade tidningsupplagor. Men förändringarna går betydligt snabbare än vi trott och på senare tid har tidningarna ställt ökade krav på oss att bidra till sänkta tryckkostnader, säger vd:n Peder Schumacher i ett pressmeddelande.

– För oss finns bara en möjlighet och det är att tidigarelägga våra planer på att stänga tryckerierna. Jag är medveten om vad detta betyder för V-TAB:s medarbetare och jag är den förste att beklaga att vi måste ta till så kraftfulla åtgärder. 

NA och Örebroaren kommer att tryckas på andra V-tab-tryckerier i Sverige.

Tryckeriet i Halmstad planeras att läggas ner i december 2014 och tryckeriet på Örnsro i Örebro i juni 2015. Omkring 50 medarbetare i Örebro berörs av nedläggningen. 

– Det här innebär inga dramatiska förändringar för oss. Avtalen för V-tab är inte klara än, men det troliga är att vi kommer att få trycka Nerikes Allehanda i Västerås. Vi kommer få se över trycktiden, även om det troligtvis inte innebär några stora justeringar, säger NA:s tidningschef Katrin Säfström.

– Vi har förstått att V-tab har en pressad situation. Men den här förändringen kommer tidigare än vad jag räknat med. Men självklart är det jättetråkigt att en arbetsplats i Örebro läggs ner och att kollegor till oss drabbas, säger Säfström. 

Annons