Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyck till: Är det för trångt på Storbron?

”Det är ju livsfarligt att cykla på Storgatan, speciellt vid Storbron”. Stadsliv får kontakt med en av flera läsare som anser att bussarna tränger ut och skrämmer bort cyklisterna.

Annons
Storgatan 1. NA-läsare tycker att det är farligt att cykla på Storgatan vid Storbron. Bilden är tagen torsdag 5 mars klockan 07.45. Foto: Anders Erkman

”Cykla själv mellan bussarna en morgon så får du se. Människor rör sig här med livet som insats”, skriver en annan läsare. Undertecknad, som själv cyklar på Storgatan vid Storbron såväl morgon som kväll, kan intyga att det inte är riskfritt.

Örebroare, som Stadsliv har varit i kontakt med, befarar att det bara är en tidsfråga innan en svår olycka inträffar på Storgatan. Och det är inte första gången som NA skriver om trängseln som oroar örebroare.

– Människor är små och mjuka. Det är inte bussar. De är stora och hårda, varnar läsaren.

Kommunalrådet Björn Sundin (S) kommenterar:

– Tyvärr byggdes området runt Järntorget om rätt förhastat och stressigt av min företrädare inför valet 2010. Det var dumt att då ta bort så mycket utrymme från gatan, där bussar och cyklar ska samsas. På sikt behöver nog trottoaren smalnas av på någon av sidorna, men vi har försökt hålla tillbaka kostnaderna för att göra om det så tätt inpå den förra omgörningen.

Björn Sundin förklarar vidare att bussarna ska hålla sig mot trottoarkanten så att utrymmet i mitten av gatan blir så brett som möjligt.

– Att lägga om turerna är inte möjligt om man vill ha kvar ”samtrafik”, vilket de flesta vill ha, och vilket är klokt om man vill att många ska kunna åka buss, säger Björn Sundin.

Vad tycker du om situationen på Storbron? Kommentera!

Storgatan 2. Även vid Järntorget kan det bli trångt. ”Så här ska det inte se ut”, säger kommunalrådet Björn Sundin. Bilden tagen torsdag 5 mars cirka klockan 07.45.
Lite plats. Så här kan det vara vid Storbron. Bilden är tagen fredag 6 mars klockan 11.00.

Mer läsning

Annons