Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

UD känner till försvinnandet

Sofia Hussein är internationellt efterlyst som försvunnen. – Det finns i dagsläget inga misstankar om brott, säger Joen Fernström, förundersökningsledare vid Örebropolisen.

Annons

Det är polisen i Örebro som ansvarar för utredningen av Sofia Husseins försvinnande och Joen Fernström är förundersökningsledare.

Joen Fernström berättar att det handlar om att spåra mobiltelefon, söka kontakt med den försvunna och att ha kontinuerlig kontakt med den försvunnas familj.

– Naturligtvis kompliceras arbetet med ett försvinnande när det inte har skett i Sverige eller inom EU. Nu är det den turkiska polisen som gör det operativa arbetet och vi håller kontakten med den genom en svensk sambandspolis vid Rikskriminalen. Det blir ett svårare polisarbete genom det geografiska avståndet.

Joen Fernström säger att den information polisen har just nu inte visar på någon misstanke om brott i samband med försvinnandet, men att det kan ändras under utredningen.

Patric Nilsson vid utrikesdepartementet vill inte kommentera det enskilda fallet, men säger att UD känner till ärendet och att det svenska konsulatet i Istanbul också känner till försvinnandet.

Mer läsning

Annons