Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA-succé för lokal monsterpotatis

Monsterpotatisen som hittades i Odensbacken gör stor succé i USA.
I USA:s största morgonshow Good Morning America uppmärksammas potatisen – och jämförs med en naken Kate Winslet.
– Men jag tycker den är lik en dinosaurie, säger Anders Eriksson på L.E.V:s potatispackeri.

Annons

NA kunde i början av veckan berätta om att Sveriges största potatis hade upptäckts på L.E.V:s potatispackeri i Odensbacken. Besten vägde in på 1,98 kilo. Därmed slogs det tidigare svenska rekordet med hela 360 gram.

Nu har NA:s nyhet nått över till andra sidan av Atlanten. För häromdagen uppmärksammades monsterpotatisen i USA:s största morgonshow Good Morning America som har cirka fem miljoner tittare per avsnitt (!).

– Det är helt otroligt och jättekul förstås. Nyheten fick en himla spinoff-effekt. Efter att ni skrivit om det skrev Aftonbladet om det. Sen nappade utländsk press på det, bland annat engelska och någon irländsk tidning. Och sen hamnade nyheten i USA och på Good Morning America och efter det i en del amerikanska tidningar, berättar Anders Eriksson på L.E.V:s potatispackeri.

Nyheten har förstås också blivit viral i sociala medier och jämförs bland annat med en naken Kate Winslet hämtad från en scen i filmen Titanic. Nyheten om jättepotatisen och Winslet-liknelsen tas upp i Good Morning America där programledarna tycker att det hela är väldigt roligt.

Tycker du att monsterpotatisen är lik en naken Kate Winslet? – Nej, jag tycker ju inte. Jag tycker ju att den är lik en dinosaurie som jag sa till er tidigare, berättar Anders Eriksson.

Vad händer med potatisen nu då? – Den finns fortfarande kvar här. Tänkte laga i ordning den nästa vecka här på packeriet med något gott till.

– Vi kommer att inleda en kampanj nu med lokala Ica-affärer där folk får skicka in sina bilder på potatisar som de tycker liknar något.

Mer läsning

Annons