Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uteställe förloraralkoholtillståndet

Molly bar mister rättigheten att servera sprit. Anledningen är skatteskulder.

Annons

– Vi är beredda att ompröva beslutet när ägaren rättar till kontrollbalansräkningen, säger Ulf Södersten, (M), ordförande i tillståndsutskottet.

Redan i mars riskerade Molly bar tillståndet för att ägaren inte avgett ett kunskapsprov som den nya alkohollagen kräver.

Rätta till skulden

Men i sista stund gjorde ägaren provet och tillståndsutskottet kunde ge klartecken för restaurangen att behålla serveringstillståndet.

Nu är det i stället skatteskulder som gör att företaget hamnat i knipa.

– Vi ger ägaren möjlighet att rätta till skulden och kommer då att ompröva beslutet. Eftersom ärendet är draget kan jag ta beslutet relativt snabbt och det behöver inte behandlas på ett nytt sammanträde, säger Ulf Södersten, (M), ordförande i socialnämnd Öster.

På sammanträdet beslutades också att kommunens riktlinjer vad gäller uteserveringar kommer att revideras.

Krögarnas ansvar

– När det handlar om de så kallade ledstråken så bestämdes att det är krögarna som har ansvar, övervakningsplikt, över gästerna. De ska se till att personer som går in och köper öl, går direkt till uteserveringen och inte rör sig utanför inhägnaden, säger Ulf Södersten.

– Avståndet mellan restaurangen och uteserveringen får vara max fem meter. Det kommer att skrivas in som ett tillägg i kommunens riktlinjer och fastställas av socialnämnden, fortsätter Ulf Södersten, som var glad att den uppmärksammade situationen för krögarna gick att lösa.

– Ja, det var roligt att det gick att rätta till.

Mer läsning

Annons