Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtagna kvinnan talar ut

- Den här mannen kommer aldrig ta ifrån mig styrkan, viljan och glädjen i det jag gör och är, säger hon.

Annons
Arkivfoto

Kvinnan som under natten mot lördag våldtogs på Väster i Örebro väljer nu att i en intervju för Nyheter24 berätta om händelsen.

– Det är inte så jävla mysigt att ligga på en blöt gräsmatta och känna jordlukten medan han ligger på en och tar allt ifrån en, säger Julia, 40.

Julia var på väg hem från krogen när hon överfölls och våldtogs i Karl Johans park på Väster. För reportern Magda Omerspahic berättar hon nu hur hon attackerades bakifrån och kastades ner på marken.

Vill hjälpa andra

Julia väljer att berätta om händelsen för att inte fler tjejer ska råka illa ut, och för att visa att man kan gå stärkt ur något så traumatiserande som en överfallsvåldtäkt.

Hon beskriver i intervjun hur hon skrek på hjälp, men att ingen hörde. När våldtäkten var över hittades hon liggandes i parken av en grupp ungdomar.

– Det var "pinsamt" på något vis, jag tänkte "Nä, titta inte på mig", men de var helt fantastiska, hjälpte mig på med kläderna, hjälpte till att ringa polisen och poliserna var snabba på plats och underbara.

Efter ett kort förhör på platsen skjutsade polisen Julia, tillsammans med hennes man, till sjukhuset. Men sjukhusbesöket lämnade mycket att önska. Efter att ha väntat i två timmar på att bli undersökt så gav hon upp och gick därifrån.

– Varför prioriterade man inte mig? Jag var våldtagen, bestulen och otroligt ledsen. Jag väntade så länge och blev till slut förbannad över att ingen kom fram till mig, så jag drog därifrån.

Inte bruten

Intervjun avslutas med att Julia berättar att överfallet stärkt henne.

– Det finns ingen som kan ta ifrån mig glädjen och styrkan – ingen. Jag är inte knäckt och bruten. Det här har bara gjort mig ännu mer övertygad om att vi måste kämpa för jämställdhet.

Läs en lång NA-intervju med Julia i måndagstidningen.

Mer läsning

Annons