Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valenkät: Vad är viktigast för dig när du ska välja i höst?

Artikel 11 av 213
Valet 2018
Visa alla artiklar

Vilka är de viktigaste frågorna för dig när det är dags för val i september? Vad vill du att NA ska fokusera på i valbevakningen. Du kan själv vara med och påverka detta, genom att svara på NA:s valenkät. Här nedan finns nio olika ämnesområden, med en rad olika tillhörande rubriker. Kryssa för den fråga som du brinner allra mest för inom respektive ämnesområde.

Annons

Vad är viktigast för dig att veta om dina lokala politikers inställning när det gäller …

Vad är viktigast i lokalpolitiken?

Skola, trafik, sjukvård och skolgårdar. NA har frågat folk på stan vilken lokal fråga som är viktigast inför valet 2018. Här kan ni läsa vad de tycker.

Ali Neghabat, 41 år, Örebro – Kontakterna med myndigheter kan bli bättre. Att det är rätt personer på rätt plats som kan sina saker. Jag är företagare och äger en butik, och är tolk vid sidan av. Jag är ofta i kontakt med olika slags myndigheter och det händer ganska ofta att man blir missnöjd som kund, så det blir klagomål och tjafs.
Annika Thunell 43 år, Viktor, 11 år, och Mathias, 8 år, Crantz, Örebro– Skolan och vården är alltid viktiga, säger Annika.– Det är lite saker på skolgården. På min brors skola är det stängsel runt om, där är det säkert. På min skola är det helt öppet, så vem som helst kan komma in. Det känns inte riktigt säkert. Vissa kommer in fast de inte ens går på skolan, säger Viktor.
Jesper Führ, 16 år, Kumla –Det fungerar som det ska. Jag tänker mest på trafiken, Jag pendlar dagligen så buss och tåg måste fungera.
Bodil Grek, 69 år, Örebro– För mig är det viktigaste en stadsplanering som är till för människorna. Vi måste få en hållbar miljö för alla människor så man kan leva och bo. Framför allt bryta segregeringen i staden.
Peter Henriksson, 40 år, Örebro– Inget vad jag kan komma på nu  på rak arm. Jag kommer att rösta. Det är väl veckan innan som avgör. Skolor och omsorg är viktigt, sedan får man se vem som gapar mest om det veckorna före valet.
Diman Blbas, 38 år, Örebro – Det är för lite lärare i skolan. De som är invandrare och har kommit från någonstans med krig och känner lite stress. De behöver kanske mer hjälp och resurser.
Sebastian Magnusson, 29 år, Örebro– Det är väl det här med bostäder. Allt eftersom att staden växer så ökar behovet av bostäder. Man måste hålla takten med bostadsbyggandet. Sedan tycker jag att man ska göra innerstaden mer trafikfri. Dessutom behöver polisen lite mer stöd.
Linda Holtermann, 16 år, Örebro– Jag tänker att det viktigt är att det är bra för de äldre. Man hör mycket om hur det är för äldre, och jag har ju själv farfar, och de måste ha det bra.
Ali Al-Ali, 59 år, Örebro– Jag vet inte. Bara att vi behöver äkta och riktig demokrati. Nu kan vi inte bestämma något. Allt är kontrollerat av staden. Jag litar inte på några myndigheter. Det var bra fram till Ingvar Karlsson slutade som statsminister. Han var den sista bra personen.
Karin Greve, 66 år, Örebro– Det är skolan, vården och omsorgen som är viktiga för mig. Det handlar om välfärdsfrågorna.

Annons