Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterns attack: "Miljöpartiet är ett högerparti i Örebro"

Miljöpartiet har nu givit besked om att de är ett borgerligt parti i Örebro. Det anser både socialdemokrater och Vänsterpartiet.

Annons
Gabriella Blomgren och Fredrik Persson (MP) väljer fortsatt samarbete med högern. Det uppskattas inte av Murad Artin (V) och Lena Baastad (S).

Lena Baastad (S) tror att de kommer att klara av att nå en majoritet i kommunfullmäktige utan att de får stöd av Miljöpartiet.

– Vi har som mål att få 45 procent av rösterna, så vi räknar med att vi tillsammans med Vänsterpartiet kommer att klara det här säger hon.

Men hon hade gärna sett ett samarbete med Miljöpartiet.

– Det fungerar jättebra nationellt. Samtidigt säger vi att om Miljöpartiet lokalt inte vill ställa upp på en rättvis och solidarisk politik, utan vill driva en borgerlig politik så har vi ingen gemensam grund att bedriva ett samarbete, säger Lena Baastad.

De har fått kritik från Miljöpartiet för att samarbetet med Socialdemokraterna inte har fungerat bra tidigare mandatperioder.

– Det är klart att de hävdar det som var förr samtidigt som de inte har velat ha en öppenhet och föra samtal med oss nu. Vi har bytt ut många och jag har inte haft en möjlighet att leda ett sådant här samarbete, säger Lena Baastad.

Murad Artin (V) tycker det är bra att Miljöpartiet bekänner färg.

– Så att de inte kommer och säger att de är varken höger eller vänster. Det är ett högerparti här i Örebro. De driver den politiken och då är det naturligt att de fortsätter, säger Murad Artin (V).

Mer läsning

Annons