Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänsterpartist vill stoppa M-affischer: ”Principsak"

Vänsterpartisten Hans Holberg vill stoppa moderaternas affischkampanj vid WUC.
Men orsaken är inte politisk, menar Hans. 
- Skyltarna strider mot Tekniska nämndens regler. Om det hade varit ett annat parti hade jag reagerat likadant, säger han.

Annons
Vänsterpartisten Hans Holberg vill att Moderaternas tar bort sina skyltar vid Wadköpings utbildningscenter.

Den politiska debatten om Wadköpings utbildningcenters framtid har varit intensiv under den senaste tiden.  

Men nu väljer vänsterpartisten Hans Holberg att tackla frågan på ett lite annorlunda sätt. Han menar att moderaternas affischkampanj nere vid skolan är olaglig.

– De strider mot tolfte paragrafen, tredje punkten i Tekniska nämndens föreskrifter, bland annat ska affischerna placeras minst 30 meter från en gatukorsning.

För enligt Hans Holberg har en av affischerna fäst på en stolpe närmare än 30 meter från korsningen Wadköpingsvägen/Slussgatan och en skylt har fästs på ett vägmärke, vilket strider mot reglerna.

Det här har inget att göra med att du är vänsterpartist och att det handlar om moderaternas affischer?– Nej, det här är en principfråga för mig. Om det hade varit ett annat parti hade jag reagerat likadant, det är säkert.

– Men jag tycker att det handlar om röstfiske från moderaternas sida. Plakatpolitik, där har du din rubrik, haha.

Du verkar ha bra koll på reglerna?– Jo, men jag är intresserad av juridik. Och eftersom jag har varit med ganska länge inom politiken så blir man väldigt insatt i sådana här frågor, eftersom man själv söker tillstånd ibland.

Hans Holberg har visserligen överklagat ärendet, men han kommer inte att gå vidare.

Magnus Eriksson på

– Jag har slängt papprena. Min del i det hela är överspelat, det blir för mycket pappersjobb. För egentligen är det en skitsak, men ibland måste man påpeka saker och ting, säger Hans Holberg som är företrädare för Vänsterpartiets kommungrupp i Örebro.  Tekniska nämnden är inte närmare insatt i ärendet:

- Men vi får väl kolla på det. Och stämmer det får vi kontakta moderaterna och be de att ändra skyltarna, säger han.

Mer läsning

Annons