Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varierat tryck på krogarna på nyår

Har du missat matlagning och planering av nyårsfirande? Lugn – ännu finns chans att få ett bord på central krog i Örebro. Till och med nära fyrverkerierna vid Slottet.

Annons

Läget är ganska varierat. NA har talat med några av krogarna i centrum och från en del är beskedet att det kan finnas plats för den som tittar in senare under kvällen, medan andra har varit helt fullbokade sedan lång tid tillbaka.

-Vi har visserligen fullbokat men det kan finnas chans att få bord om man kommer lite senare. En del bokade för två-tre månader sedan, det kan ge återbud när folk får ändrade planer. Och i vår bar går det att få mat från vår lättare meny, säger Ida Åman, restaurangchef på Makeriet.

-Vi har ett fåtal platser kvar, och i vår bar går det att också att få lite mat, säger Alexandra Svensson, serveringschef på East west sushi.

-Vi har bord för matgäster, säger Sasan Khalili på Mingla.

Men de andra centrala krogarna Slottskällaren, Lilla Örebro och Wongs är fullsatta.

-Vi har två sittningar, inga platser är kvar på någon av dem. Och vi har en kölista som vi ringer till om vi får återbud, säger Caroline Hagsten, hovmästare på Slottskällaren.

Wongs, på andra sidan Slottet och som också har utsikt mot fyrverkerierna vid tolvslaget, har också fått helt fullbokat.

Slottskällaren och Wongs har blivit fullbokade senaste veckorna. Medan Lilla Örebro har haft fullbokat sedan en månad tillbaka.

-Det är ovanligt, det är tryck i år. Men det går alltid att komma in för att ta ett glas i baren, säger David Lindqvist, ägare av Lilla Örebro.

Några av de krogar och pubar som ligger centralt i Örebro har stängt på nyårsafton, det gäller bland annat Bishop Arms och Wobbler.

-Vi tycker personalen ska få ha ledigt och kunna fira nyår, säger man från Wobblers.

Mer läsning

Annons