Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vd:n skickade sexistiskt mejl - nu får han sparken

Vd:n julhälsning till de anställda kostade honom jobbet.
– Hans anställning upphör på måndag, säger företagets styrelseordförande.

Annons

VD:n berättade själv för styrelseordföranden om mejlet under ett möte i måndags morse.

– Han var ångerfull, säger styrelseordföranden.

Klockan 14.45 samma eftermiddag fick vd:n beskedet att han skulle får lämna sitt arbete, men exakt datum för uppsägningen var då inte beslutat.

Men nu har styrelsen bestämt att uppsägningen sker med omedelbar verkan. VD:ns anställning upphör den sista januari, men han är arbetsbefriad i dag och har alltså i praktiken redan lämnat sin tjänst.

– Vi såg det här mejlet som väldigt allvarligt, men sedan fanns det lite andra bitar med också som gjorde att vi inte hade förtroende för honom längre. Det var en samlad bedömning, säger styrelseordföranden.

Vad var det för andra bitar?– Det vill jag inte gå in på?

Hade han fått gå även om han inte hade skickat det här mejlet?– Nej, mejlet är en stor del.

Hade mejlet i sig räckt för att ge honom sparken, även utan de "andra bitarna"?– Ja, det hade det. Sextrakasserier kan vi aldrig acceptera, och det blir ju extra allvarligt i det här fallet eftersom han är chef. Jag är djupt besviken på att vår vd kunde skriva ett sådant här mejl.

Patrick Kihlberg, ombudsman på transportarbetareförbundet i Örebro, tycker det är bra att styrelsen har tagit sitt ansvar och agerat i frågan.

- Våra medlemmar känner sig kränkta av det som har hänt, och vill ha någon form av upprättelse. Men jag kan inte i dag säga om de tycker att styrelsens beslut är tillräckligt, eller om vi ska driva det här vidare på andra sätt, säger han.

Mer läsning

Annons