Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har olika synpå ledningsfrågor"

Moderaten Inger Högström-Westerling meddelade i dag att hon lämnar politiken vid årsskiftet. Hon är nu kommunstyrelsens vice ordförande.

Annons

Beslutet meddelade hon på en presskonferens under eftermiddagen, och säger att det känts nödvändigt under "rådande omständigheter" och att bakgrunden är valrörelsen och de diskussioner som bedrevs då.

- Jag sticker inte under stol med att det varit olika uppfattningar mellan mig och övriga i fullmäktigegruppen när det gäller ledningsfrågor, sade Inger Högström-Westerling, och säger att hon själv vill förespråka ett politiskt lagarbete där många har inflytande.

Inger Högström-Westerling är vice ordförande i kommunstyrelsen, ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott och ansvarig för kommunens näringslivsfrågor. Hon är också vice ordförande i programnämnd samhällsbyggnad.

 Inför årets valrörelse blev landstingsrådet Kent Persson förstanamn på fullmäktigelistan. Ett slags misstroende för Inger Högström-Westerling, som ändå valde att fortsätta. Tills nu.

 – Jag hade hellre sett att jag vara kvar på första plats, det är ju en signal i sig, men jag ville vara med i koalitionens fortsatta arbete. Det är klart att det hade varit kul att vara med. Det är inte med någon glädje jag lämnar in, men det har blivit nödvändigt, säger hon.

Mer läsning

Annons