Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vidgad grupp får "sociala kontrakt"

Det blir vanligare att socialtjänsten hyr ut lägenheter i andra hand till personer endast för att dessa inte själva kan ta sig in på bostadsmarknaden rapporterar SR Ekot. Här är nattens nyhetsrubriker.

Annons

LOKALT

Två misstänkta drograttfyllerister stoppade samtidigt

Två bilförare misstänks för drograttfylleri sedan de stoppats samtidigt på Industrivägen i Karlskoga. Männen stoppades strax innan tre under natten mot tisdagen.

SVERIGE

Vidgad grupp får "sociala kontrakt"

Det blir vanligare att socialtjänsten hyr ut lägenheter i andra hand till personer endast för att dessa inte själva kan ta sig in på bostadsmarknaden rapporterar SR Ekot.

Så kallade sociala kontrakt var tidigare reserverade för människor med social problematik som missbruk eller kriminalitet.(TT)

En skadad vid explosion i Malmö

En man har skadats i samband med en explosion i Malmö natten mot tisdag.

- Det är oklart vad det är som detonerat, vi har tekniker på plats som undersöker vad som hänt. Den skadade personen har förts till sjukhus med lindriga skador, säger vakthavande befäl Lars Lindwall vid Skånepolisen.(TT)

VÄRLDEN

Trump i topp bland Republikanerna

Fastighetsmagnaten Donald Trump leder överraskande det republikanska startfältet inför nästa års presidentval i USA, trots verbala rallarsvingar åt olika håll. I helgen ifrågasatte han om senatorn John McCain kan kallas krigshjälte.(TT)

Soldater misstänks för försvinnande

Det finns tecken på att soldater är inblandade i sju unga personers försvinnande i delstaten Zacatecas i norra Mexiko, medger landets försvarsdepartement. De två kvinnorna och fem männen greps av militären i staden Calera den 7 juli. De hittades elva dagar senare mördade.(TT)

Länkar

http://na.se/nyheter/sverige/1.3076018-vidgad-grupp-far-sociala-kontrakt-

http://na.se/nyheter/sverige/1.3076017-en-skadad-vid-explosion-i-malmo

http://na.se/nyheter/varlden/1.3076010-trump-i-topp-bland-republikanerna

http://na.se/nyheter/varlden/1.3076006-soldater-misstanks-for-forsvinnande

Mer läsning

Annons