Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Viftade med kreditkort - ville ha bilen tankad"

Den kortväxte mannen stod vid sidan av vägen och vinkade in Lena, som satt i bilen på väg till jobbet. Han pratade väldigt häftigt och ville ha bilen tankad. Som pant skulle Lena få guldsmycken.- Jag kände mig väldigt korkad efteråt.

Annons

Det var vid 08.30-tiden på tisdagsmorgonen som Lena färdades från Hovsta in till jobbet i stan. Strax söder om Hovstarondellen stod en silverfärgad Mercedes vid sidan av vägen. En man vinkade ivrigt för att få Lena att stanna.

- Han pratade väldigt forcerat på engelska med kraftig brytning. Han viftade med ett trasigt kreditkort och sa att han var i desperat behov av hjälp för att få sina barn till Stockholm.

Mannen ville att Lena skulle visa vägen till en bensinstation och tanka hans bil. I pant skulle hon få hans guldringar. De åkte mot gamla Coop-butiken i Lillån.

- Under resan dit fick jag en konstig känsla i magen och gömde min plånbok.

När de kom dit fortsatte mannen att argumentera. Tillslut gav Lena mannen 100 kronor och åkte därifrån.

- Jag blev aldrig rädd men kände mig väldigt korkad efteråt, säger hon.

Lena beskriver mannen som kortväxt, mörk och satt byggd. Han hade en stor guldkedja runt halsen och flera guldringar på fingrarna.

Vägbedragare har under ett par dagar gäckat Örebropolisen. På tisdagsmorgonen blev en man på Varbergagatan i utbyte mot två sannolikt värdelösa guldringar avlurad 1500 kronor av två personer i en silverfärgad Mercedes. Senare på tisdagen ringde en person som färdades på E20 till polisen. Två personer hade vid lunchtid försökt stoppa bilar. Polisen menade att det rör sig om vägpirater:

- De försökte stoppa bilar på ett mycket tydligt sätt, sa Tommy Lindh, presskommunikatör vid Örebropolisen, till NA.

Fotnot: Lena heter egentligen något helt annat.

Har du råkat ut för vägbedragare? Kontakta NA! Mejla till [email protected] eller sms:a till 72019.

Mer läsning

Annons