Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vill inte hylla kungahuset"

Millencolin nobbar kungafesten Örebro 2010.
– Vi vill inte ha någonting med firandet av Bernadotte att göra, säger gitarristen Erik Ohlsson.

Annons

I torsdagens NA sökte Bernadotte-jubileet Örebro 2010, i en annons, volontärer till festen den 21 augusti. Rubriken ”Vill du hjälpa Millencolin backstage?” fick Erik Ohlsson att se rött.

– Kungahuset är inget jag varken känner för att hylla eller fira. Jag bryr mig väldigt lite om det och det har absolut ingenting med vad Millencolin står för att göra, säger han.

Under festen kommer flera band, alla med Örebroanknytning, att spela en fem timmar lång konsert på Järntorget. När Millencolin i våras fick veta vilka festen är tillägnad valde Erik Ohlsson och trummisen Fredrik Larzon att hoppa av.

– Vi gjorde en kompromiss. Mathias Färm och Nikola Sarcevic skulle vara med och spela fast inga Millencolin-låtar. Uppträdandet fick absolut inte skyltas med Millencolin.

Ändå är bandet dragplåster i annonsen.

– Det blev fel, annonsen hade inte slutkorrats och det är otroligt olyckligt, säger Staffan Ernestam, musikansvarig för Örebro 2010.

Nu har även Mathias Färm hoppat av, och Millencolins sångare Nikola Sarcevic kommer att uppträda själv med sitt soloband. Enligt Erik Ohlsson blev bandet tillfrågade att spela en hyllningskonsert till Örebro – att det var ett kungajubileum nämndes aldrig.

– Det är fortfarande en hyllning till Närke och Örebro. Att kungafamiljen skulle närvara var inte ens klart när banden bokades och vi kan inte avstå från att spela beroende på vem som kommer. Örebro måste passa på att ta alla chanser att synas och sätta staden på kartan, säger Staffan Ernestam.

Mer läsning

Annons