Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst finns mer än sol och bad

Är det helt dött i stan nu? Inte alls! Kolla in några av veckans alla aktiviteter i Örebro. Allt från gratisjumpa till musik och spökvandring.

Annons

Utställning. På Örebro stadsarkiv finns nu en utställning med bildspel som vill ge dig en uppfattning om tiden i Örebro för 200 år sen. Pågår till

Teater. ”Markurells i Wadköping” fortsätter sina föreställningar till 3 juli på Spelgården.

Ibland kan saker vara för nära för att upptäckas. När gick du på slottsvandring senast?

Slottet. Hela sommaren, till den 15 augusti kan du träffa både Gustav Vasa och Engelbrekt.

Musik. Varje söndag kan du njuta av musik vid Karlslunds Herrgård ute i det gröna. Allt från jazz, soul, basuner och tuba.

Jumpa. Underhålla strandformen, eller bara vill hålla hjärtat starkt? Friskis och Svettis har gratis träning för alla i Skytteparken och Baronbackarna ända till den 19 augusti.

Boll. Fotboll råder det ingen brist på just nu, men att se den live är ändå någonting alldeles extra. Kolla in KIF:s kamp i damallsvenskan. Nästa gång du har chansen är 9 augusti på Behrn Arena.

Cirkus. Vem vill bli cirkusartist? I Brunnsparken mellan den 28 juni och 2 juli kommer CirkusCirkör hålla cirkusskola för både stora och små.

Den 28 juni drar Vasaborgens hemligheter i gång på Örebro slott. Här kan du välja att se hur den franske kronprinsen blev vald, eller om kung Bernadotte och hovdamerna.

Vandring. Vill du veta mer om Örebro? Journalisten Alf Rune leder stadsvandringar i sommar med start vid Kvarnbron nedanför Stora Hotellet. Studiefrämjandet, Örebro Kommun och Svenska turistföreningen ligger bakom.

Dans. 29 juni från 20.00 till midnatt är det klackarna i taket som gäller. Danskvällar med fart, fläkt och bra band utlovas från arragörerna.

Mer läsning

Annons