Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Werme kandiderar till EU-parlamentet 

Staffan Werme (FP) tänker även kandidera till EU-parlamentet nästa år. Främst för att kunna driva klimat- och miljöfrågor för Folkpartiet.

Annons
Staffan Werme snart i EU-parlamentet?

Senare i höst har Folkpartiet provval och nomineringar till EU-parlamentsvalet i maj nästa år. Staffan Werme är positiv till att vara med. Det var han redan valet 2010, då han var bland topp tio på partiets lista.

– Mitt huvudsakliga verk är att vara kommunalråd i Örebro, men jag tror att Örebro och örebroarna kan ha nytta av att jag också finns med i EU-sammanhangen. 2014 blir en enda lång valrörelse från april till september. Det börjar med EU-valet och fortsätter med kommunvalet, säger han.

Han är dock realist och tror det blir svårt att slå ut folkpartiets två toppnamn och nuvarande parlamentariker, Marit Paulsen och Cecilia Wikström. Han är realist ser sitt kandiderande mer som en chans att driva klimat- och miljöfrågor som en viktigt del i partiets EU-program. Fast han är även beredd att resa till Bryssel om han blir vald.

– Om det skulle visa sig att partiet tror på mig och att jag gör en bra valrörelse och blir invald är det självklart att jag kör på det, säger Staffan Werme.

Mer läsning

Annons