Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Youtube-video: Låt Risbergska få leva!

”Låt Risbergska få leva.” Elever på Risbergska gymnasiet har gjort en debattinlägg i en film på Youtube om deras skolans framtid.

Annons

På måndagen hade runt 1 000 personer sett elevernas film på Youtube. Det är Alfred Grönkvist, Olivia Kahlin, Karin Friberg, Arvid Markström och Jonathan Nilsson som har gjort den.

– Jag fick den här idén på påsklovet. Jag tänkte att vi gör promotionfilm om Risbergska, där vi ställer fram de negativa delar som drabbat oss genom åren. Med lite extra vinkel på de nedlagda programmen, säger Alfred Grönkvist i klass SA A13.

Han förklarar att deras känsla är att det under många år bara gått nedför för skolan.

– Vi känner att det finns en dold agenda om att lägga ned Risbergska. Varför tar man annars bort tre ganska stora program utan att samtidigt ge något tillbaka. Vi vill verkligen att politiker och tjänstemännen tar till sig av filmen så att de får se vad vi elever tycker, säger Alfred Grönkvist.

Varför ska man behålla Risbergska?

– För att vi har fantastiska arbetslag som alltid finns där för oss och det är en underbar miljö. Det är en god stämning på skolan helt enkelt, säger Alfred Grönkvist.

Det finns en parlamentarisk grupp som jobbar med lokalfrågorna i skolan. Deras arbete börjar bli klart.

– Vi har kommit framåt. Vi lovade att ge besked i närtid, säger Kenneth Nilsson, ordförande i programnämnd barn och utbildning.

När är närtid?

– För varje dag blir närtid väldigt mycket närmare. Det är den här veckan vi talar om, säger Kenneth Nilsson.

Mer läsning

Annons