Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroare årets bästa bartender

Örebroaren Madeleine Rapp korades till Årets bästa bartender på galan Bartenders’ Choice Awards i Stockholm den åttonde december.

Det var fjärde gången som Bartenders’ Choice Awards arrangerades. Vinnarna utses av en jury som består av 92 av Sveriges främsta bartenders, sommelierer och ölexperter. Priset som bästa bartender är ett av galans mest prestigefyllda.

- Jag har fortfarande svårt att förstå att jag har vunnit. Men självklart känns det helt sjukt bra, säger Madeleine Rapp.

Madeleine Rapp började jobba i bar direkt efter att hon tagit studenten och har bland annat arbetat på Strömpis och Harrys. Men hon kände rätt snart att Örebro var lite för litet och flyttade till Stockholm. Hon är läst ett år till sommelier på restaurangakademin i Stockholm. Hon har tidigare varit nominerad i kategorin Årets bartender men då inte vunnit.

- Det var första gången jag som bartender vann. Men jag och min bästa vän och före detta kollega Josephine Sondlo vann flera priser för vår förra bar Svartengrens, berättar hon.

Nu jobbar Madeleine Rapp på Nytorget 6 i huvudstaden, men för tillfället befinner hon sig i Mexiko tillsammans med andra bartenders, professorer och importörer som brinner för agavedestillat och den mexikanska kulturen.

- Jag är i Mexiko med en organisation som heter Tequila Interchange Project. Vi jobbar bland annat med att utbilda och upplysa folk om allt som har med agavedestillat från Mexiko att göra. Vi jobbar hårt för hållbar utveckling och arv och vill främja det så mycket som det går.