Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroare blev kung inför prins

Nationaldagsfirandet i Göteborg smygstartade med att en öreroare blev kung - inför ögonen på engagerade åskådaren Prins Carl Philip framför storbildsskärmen. Richard Göransson vann det andra STCC-loppet i Göteborgs stadsrace inför fullsatta läktare runt bananpiren vid Götaälvsbron.

Annons

- Jäkligt kul att få vinna här i Göteborg eftersom jag aldrig gjort det tidigare. Som jag ser det är det Sveriges finaste lopp, säger Richard.

Göransson, som kom femma i det första loppet efter en lättare kollision med Roger Eriksson, startade som fyra i det andra. Redan efter åtta varv hade örebroaren kört upp sig till ledning, efter en snygg omkörning på insidan av Fredrik Ekloms biogasbil-kompis Patrik Olsson som stod i pole position. Göransson behöll sedan ledningen i mål, även om en viss kalabalik uppstod när några reklamskyltar ramlade in på banan och funktinärer sprang över banan.

- Det var ett väldigt satsande med många jagande i poängnöd. Det känns som det var bilslakt i dag, konstaterar Richard Göransson.

Stor framgång

Även för Fredrik Ekblom blev stadsloppet i Göteborg en stor framgång. Ekblom var trea i båda loppen. I det andra loppet satt han som ett frimärke i Patrik Olssons kofångare.

- Det var trångt och jag vågade inte sticka in nosen. Det hade inte sett så snyggt ut med två biogasbilar placerade vid sidan av banan, säger Ekblom.

Däremot hade det tredje länshoppet, Thed Björk, en helsvart dag. Han kraschade sin BMW ordentligt i kvalet och kom aldrig till start i det första loppet. Mekanikerna jobbade febrilt i depån och lyckades få bilen i kördugligt skick till det andra loppet där Björk startade sist, som 19:e man. Efter en pubrikfriande uppåkning låg Björk sjua då hans BMW gav upp tre varv från mål. Den förre STCC-mästaren Björk väntar fortfarande på första segern sedan han vann det första stadsloppet i Göteborg 2008.

Volvo-föraren Robert Dahlgren vann det första loppet före Mattias Andersson i en Alfa Romeo. Dahlgren leder fortfarande mästerskapet före Göransson. Elva poäng skiljer. Seriens båda toppförare samlade lika många poäng, 35, i Göteborg.