Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroare fasti fildelnings-razzia

Ett nytt tillslag har skett mot misstänkta fildelare. Den här gången är en örebroare misstänkt för brott mot upphovsrättslagen. Örebroaren har erkänt att han spridit 6500 låtar via en DC-hubb, rapporterar Sveriges Radio.

Det var under torsdagen som tillslag gjordes i både Motala och Örebro. Den hubb som örebroaren misstänks ha använt för att fildela låtarna skulle finnas hos en person i Motala. Men när polisen gjorde tillslag på adressen hittades ingen sådan, uppger Sveriges Radio.

Tidigare i veckan slog polisen till mot fildelare på fem platser i Sverige.

DC++ är ett protokoll för fildelning som bygger på att klienterna kopierar filer direkt mellan varandra. Filerna delas ut direkt från användarens hårddisk. En DC-hubb är en server som datorerna kopplar upp sig mot.

Tidigare var DC++ ett av de mer vanliga fildelningssätten men de senaste åren har den så kallade BitTorrent-tekniken blivit det vanligaste sättet att dela med sig filer på.