Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroare missade mål i 24-timmars

24-timmars på Nürburgring blev bara 23 timmar för Richard Göransson och hans team. Med timmen kvar tvingades teamet bryta.

Annons

- Synd, då hade vi kört upp oss frän nästan sista plats till en sjundeposition. Det var en trasig växellåda som tvingade teamet, Rowe Racing, att till sist kasta in handduken.

Redan på första stinten åkte Göranssons team, med ytterligare tre förare som turades om bakom ratten, på en rejäl smäll som ställde till det ordentligt.

- Thomas Jäger tvingades bromsa in för en bil som snurrade, vilket inte uppmärksammades av en varvad bil som kom bakom oss. Han blev ordentligt påkörd bakifrån, säger Göransson till sin hemsida.

Skadorna på bilen blev omfattande och teamet tvingades till ett rejält arbete i depån som kostade tre varv. Bilen kunde efter det komma ut igen men med en kraftigt demolerad bakvagn och betydligt mindre downforce.

Göransson körde sin första stint, en dubbel på närmare tre timmar, på lördagkvällen och kunde trots bilens skador matcha varvtiderna i toppen.

- Det blev rena rallymekandet förmekarna och de gjorde ett kanonjobb som fick ihop bilen igen. Tyvärr var den långt i från perfekt, säger örebroaren.

Teamet kämpade vidare, och var uppe på sjunde plats en timme före målgång.

- Tråkigt att vi inte kunde fullfölja efter att ha kämpat oss tillbaka från att nästan ha varit sist till en sjundeplats, konstaterar Göransson.

Inte heller Edward Sandström, den andre örebroaren på Nürburgring som körde en Audi för teamet G-Drive, lyckades komma i mål. Sandström och hans teamkompisar startade från 17:e startrutan på fredagen, men klättrade stadigt.

- Efter min dubbelstint under natten var vi uppe på sjunde plats, men sedan fick vi tekniska problem, säger Sandström i ett pressmeddelande.

En havarerad växellåda, oljeläckage och slutligen en trasig drivaxel satte stopp för Sandströms team med några timmar kvar av loppet.

– Jag har haft väldigt roligt, Nürburgrings nordslinga är alltid väldigt utmanande, och i år gick det fortare än någonsin. Jag måste bara hitta ett sätt att vinna det här racet, vi hade farten i år för en pallplats, men mycket kan hända och händer ju faktiskt under ett 24-timmarsrace, säger Sandström, som trots allt var nöjd med sin egen insats.

Den ärofyllda segern togs av Audi-teamet Phoenix Racing med Christopher Haase, Markus Winkelhock, Christian Mamerow och René Rast i en Audi R8 LMS ultra.