Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroare misshandlade hustrun och barnen

En man i Örebro döms till fängelse för misshandel, ofredande och hot mot sin hustru, samt brott mot barnen.

Örebro tingsrätt framhåller i domen att det som hände den dagen innebar ett trauma för hela familjen.

Mannen döms för att ha slagit hustrun och tagit ett grepp om halsen vid ett bråk på julaftonen. Dessutom döms han för att vid två tillfällen ha misshandlat de båda sönerna och flera gånger hotat dottern och vid ett tillfälle hustrun.

Förutom fängelsestraffet på sex månader har domstolen beslutat att mannen ska betala drygt 20 000 kronor i skadestånd.Han nekade vid rättegången till att ha gjort sig skyldig till det han åtalats för.

Flera personer vittnade, bland annat de poliser som kom till lägenheten efter larmet på julaftonen.Polispatrullen tog då med mannen till polishuset.

Han blev anhållen och häktad och är fortsatt häktad i avvaktan på att börja avtjäna fängelsestraffet.Domstolen skriver i domen att mannen ska vara kvar i häktet eftersom det annars finns risk att han fortsätter begå brott mot familjemedlemmarna.Angående straffet framhåller rätten att domen gäller misshandel i tre fall och flera olaga hot, däribland dödshot, samt ofredande.

Rätten anser inte det finns skäl till lindrigare straff än fängelse.