Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroare tog guld i långdistans-VM i triathlon

Trots Morgan Pätsis avbrott i långdistans-VM i triathlon i Motala fick Örebro en guldmedaljör. Cecilia Jessen segrade i damklassen 30-35 år.- Det är inte kul att bli ihågkommen som personen som kom fyra, säger hon.

Morgan Pätsi var Örebros stora hopp inför långdistans-VM i triathlon. Men han fick avbryta efter skada. Då stegade den svenska officeren Cecilia Jessen fram och tog ett guld åt Örebro i stället. Jessen kom in fyra inför löpningen men lyckades ta sig förbi sina konkurrenter. Och var först över mållinjen i sin klass.

– När jag hann i kapp Julia (Montgomery) som var i ledning avvaktade jag och lade mig bakom henne. Jag såg att hon var stressad och slog av tempot. Då kom en uppförsbacke och jag tänkte att om hon är trött så kommer hon inte att kunna trycka. Så jag tryckte ifrån och det blev en tiometerslucka direkt, säger Cecilia Jessen.

Men loppet skedde inte helt utan problem.

- Jag hamnade i en bra startposition och hade bra kontroll hela simningen. Men det var så kallt att simningen blev förkortad, säger hon.

När hon väl kom upp ur det kalla vattnet uppstod ett nytt bekymmer.

- Jag hade problem med gripförmågan i händer. Det var svårt att bli av med dräkten, säger hon.

Men med rätt teknik fick hon av sig den och kunde fortsätta loppet.

- Vanligtvis står jag och kliver ur våtdräkten. Men nu fick jag sätta mig ner på rumpan och ta av mig den. Jag försökte att inte stressa upp mig. Jag var mest frustrerad.

Nu siktar officeren mot militära OS i Sydkorea senare i år där omkring 6 000 deltagare finns med i de flesta av OS-grenarna.

- Många andra länder har heltidsanställda atleter inom militären, utan gradbeteckning, säger hon.

Men trots det siktar hon högt även där.

- Det är svårt att sätta resultatmål. Men jag siktar på prestationen och jag vill slå mitt personbästa. Sen kanske jag hoppas på en topp 20-placering, säger hon.