Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroare tog VM-silver

Karolina Arvidson är näst starkast i världen – trots att hon i fem månader hämmats av en handledsskada. I dag slog örebroaren till med VM-silver i bänkpress.

Förra året tog Örebro KK:s Karolina Arvidson ett VM- och två EM-silver och slog Europarekord i bänkpress.

Trots det tillhörde hon inte de absoluta favoriterna inför gårdagens VM-start. Karolina drabbades nämligen av en handledsskada i januari och har sedan dess hämmats i sin träning. Något som gjort att förväntningarna skruvats ned ordentligt.

– Jag var inställd på att fightas om bronset. Jag har stretat på och tränat med skadan, men det har gjort ont och det har dragit ned mig. Men senaste veckorna har jag lyckats hitta ett sätt att träna utan att det gör ont, säger Arvidson.

Men när ryska storfavoriten Galina Potselueva bommade ut sig på sin ingångsvikt 170 kilo öppnades Karolinas dörr till de ädlare medaljerna. Karolina inledde på 140 kilo och klarade säkert, och följde sedan upp med lika stabila lyft på 145 och 150 kilo.

Och när ryskan Susanna Virkkunen misslyckades dubbelt på 150 kilo var silvret i hamn.

– Klart att det är roligare att tävla när man är i bra form och kan lyfta bra. Nu känner jag att jag hade tur, att konkurrensen inte var bättre. Men ett VM-silver är alltid ett VM-silver, säger Arvidson.

För att ro på segrande ryskan Julia Medvedeva, som hivade upp 160 kilo, hade Arvidson behövt sätta nytt personligt rekord, vilket förstås var långt borta på grund av den dåliga uppladdningen.

Redan i dag, lördag, går Arvidson in i ny hårdträning inför world cup i klassisk styrkelyft, som avgörs i Stockholm 13-17 juni.

– Där finns det en avlägsen chans att nå bronsplats, men då kommer det att krävas ännu mer tur än här, säger Arvidson.