Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroaren får chansen i världscupspremiären: "Stenhård konkurrens"

Martin Regborn är uttagen att tävla i världscupspremiären i slutet av maj.
Men det har inte varit lätt för förbundskapten Håkan Carlsson.
– Det är stenhård konkurrens om platserna. Tufft för dem som inte tar plats, men bra för svensk orientering, säger han i ett pressmeddelande.

För Plus-kunder: Mottog Pulsklockan – och berättade om stora målet: "VM det enda det handlar om"

Om drygt en månad är det dags för årets första världscupstävling i orientering. Redan nu är tolv löpare uttagna, varav en är örebroaren Martin Regborn, som vann söndagens uttagningstävling.

Förbundskapten Håkan Carlsson har bland annat baserat uttagningarna på söndagens Swedish League-tävling i Bollnäs och internationella meriter från förra årets säsong.

– De har alla haft en bra träningsvinter och det är också de löpare som har de största internationella meriterna sedan tidigare, säger Carlsson i ett pressmeddelande. Han fortsätter:

– Eftersom det är en intensiv säsong vill jag ge tidigt uttagningsbesked till så många som möjligt, så att de kan fokusera på VM-tester och världscup, lägga upp träning och återhämtning på ett så optimalt sätt som möjligt och prioritera som de vill tävla i övrigt under våren.

I och med att Tove Alexandersson och Jerker Lysell båda är regerande världsmästare har de varsin friplats i världscupen. Det innebär att Sverige kan skicka nio damer och lika många herrar till världscupspremiären. Därmed kommer ytterligare sex löpare ta plats i truppen till världscupspremiären i Finland den 25-28 maj.

Här är de löpare som hittills blivit uttagna:

Tove Alexandersson, Stora Tuna OK

Helena Jansson, OK Ravinen

Emma Johansson, Domnarvets GoIF

Karolin Ohlsson, Järla Orientering

Lina Strand, Göteborg-Majorna OK

Gustav Bergman, OK Ravinen

Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn

William Lind, Malungs OK

Jerker Lysell, Rehns BK

Martin Regborn, Hagaby GoIF

Albin Ridefelt, OK Linné

Johan Runesson, Tampereen Pyrintö