Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroarna är bra på att hjälpa – tack för stödet!

 
Anders Nilssons krönikor
Visa alla artiklar

Annons

Ibland känner jag för att frysa tiden. För att låsa ett ögonblick och bara njuta av stunden. Precis så var det när NA och Svenska kyrkan startade insamlingskampanjen ”Vi bryr oss” i torsdags kväll. Hyllningskonserten till Bob Dylan i S:t Nicolaikyrkan inramades av en värme och gemenskap som kommer att finnas kvar i folks minnen en lång tid framöver.

Visst hade vi räknat med stöd. Men inte att så många skulle sluta upp. Redan klockan tre på eftermiddagen köade folk till kyrkan. Drygt två timmar senare var det fullsatt, 45 minuter före konsertstart. Då satt folk på golvet i mittgången och i utrymmen lite överallt i kyrkan. Tyvärr fick många vända om vid kyrkporten. Som tur är går det att se hela konserten på na.se. så att alla kan få ta del av artisternas fina Dylan-versioner.

I kyrkan var det trångt, varmt och en fantastisk stämning. Precis som vid utgångarna där vi stod med våra insamlingskorgar. Där möttes vi av mjuka, vänliga leenden och en generositet av sällan skådat slag. Besökarna visade att Örebro är bra på att hjälpa. Det vet vi sedan tidigare insamlingar i höstas då stadens invånare var bäst i Sverige på att samla in pengar till Världens barn.

Totalt skänkte konsertbesökarna 30 000 kr i kyrkan. Det är riktigt, riktigt bra och en härlig start på vår kampanj som pågår fram till 11 december. Alla pengar kommer sedan att oavkortat överlämnas till Musikhjälpen som startar på Stortorget 12 december.

Prästen Anders Lennartsson är givetvis nöjd. Precis som alla medarbetare på NA. Det här ger oss extra energi i vårt fortsatta insamlingsarbete. Artisterna är också nöjda. För många var det första gången de spelade inför en så stor publik. Bilden på alla artister sjungandes ”Like a rolling stone” i den julsmyckade kyrkan är som ett vackert julkort.

För NA som mediehus är det självklart att hjälpa. Det ingår i vårt uppdrag. Kan vi bidra till att ge barn i krigsområden en bättre tillvaro så gör vi det. En liten slant här betyder underverk i Syrien, Irak eller i något annat krigsdrabbat land. Därför tjuvstartade vi kampanjen på NA med att samla in drygt 4 000 kronor i onsdags. När barn och barnbarn frågar oss om 20 år vad vi gjorde när krisen var som störst vill jag kunna svara att vi samlade in pengar och hjälpte på distans.

Därför att vi brydde oss.