Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebroarna i topp – allt som vanligt i STCC

Thed Björk snabbast, Richard Göransson tvåa, Fredrik Ekblom trea. När årets STCC-säsong drog igång med tester i Knutstorp var alt som vanligt.

Annons

Har du hört den förut? Jo, men det stämmer i år igen.

Det är örebroarna som dominerar STCC.

I eftermiddagssejouren av torsdagens test på Ring Knutstorp, STCC-säsongens första, satte den regerande mästaren Thed Björk den snabbaste varvtiden, Richard Göransson den näst snabbaste och Fredrik Ekblom den tredje bästa.

Även under förmiddagspasset var Björk i topp med Volvokollegan Ekblom som trea och Saab-föraren Göransson som femma, Örebrotrippeln då spräckt av Åtvidabergs Mattias Andersson och Falkenbergs Fredrik Larsson.

Förmiddagstiderna var överlag något snabbare än de på eftermiddagen, och dagens totalställning var därmed Björk i topp före Andersson, Ekblom, Larsson och Göransson.

Den som hann med överlägset flest varv på torsdagen var dock den tredje Volvoföraren – prins Carl Philip som avverkade 125 varv runt banan. Ytterligare två förare hann med över 100 varv medan Björk hann med sjätte flest varv, 91. Ekblom körde 84 och Göransson 72.

STCC-testerna fortsätter i Knutstorp på fredagen. Säsongen startar med ett race på Skövde flygplats med kval 8 maj och race 9 maj.

Richard Göransson, 36, från Örebro är STCC:s meste mästare med fyra titlar medan Fredrik Ekblom, 44, från Örebro, och Thed Björk, 34, från Vretstorp men boendes i Karlskoga, vunnit tre titlar var. Björk har vunnit de två senaste åren och är ute efter att bli historisk som den förste att ta tre titlar i rad.

Läs mycket mer i fredagens NA, papperstidnignen, som går att köpa som e-tidning nedan!